Igor Cobileanski


Igor Cobileanski este nascut in 1974, la data de 24 februarie in orasul Comrat din Republica Moldova. Debutul ca actor, si l-a facut in anul 1988 cand a debutat in filmul "Dunarea", o ecranizare a romanului Dunarea, in care a jucat si rolul principal. Dupa rolul interpretat in filmul "Dunarea", a mai interpretat si alte roluri, atat in film cat si in teatru.
Din 1991 pana in 1995, a urmat cursurile facultatii de Regie, Film si TV din cadrul Academiei de Teatru si Film Bucuresti.
Dupa absolvirea facultatii, reintors in republica Moldova, este angajat la postul Catalan TV pe postul de prezentator matinal. El prezentat emisiunea matinala Teledinamo, si emisiunea Extrem - XT pe care tot el o regiza. A prezentat pentru Catalan TV din 1997 pana in anul 2001 cand a devenit membru al Uniunii Cineastilor din Moldova, in 2004, candidand chiar pentru a deveni presedinte al acestei insitutii.
In aprilie 2008, i-a fost dedicata o seara de proiectii de Institutul Cultural Roman.
Igor Cobileanski a obtinut si nenumarate premii, printre care se numara premiul „Alexandru Sahia” la Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independent de la Constanta, obtinut in 2006 chiar la prima editie a acestui festival cu filmul "Sasa, Grisa si Ion", premiul Audienca Award (Premiul Spectatorilor) la Festivalul de Film de la Trieste (Italia) tot in 2006 si tot cu scurt metrajul "Sasa, Grisa si Ion", iar in 2008 a luat premiul pentru cel mai bun scurt metraj la Festivalul Internaţional de Film (TIFF) cu filmul "Plictis si inspiratie".

Filmografia lui Igor Cobileanski ca regizor, actor si scenarist:

Filmografie ca actor:
Durerea (1988) - a jucat rolul lui Emil
Sper fara speranta (1989) - a jucat rolul fiului
Gaoacea (episod, 1990) - a jucat rolul vagabondului


Filmografie ca scenarist:
Răsăritul bălţilor
Saşa, Grişa şi Ion
Când se stinge lumina
(Plictis) si inspiratie


Filmografie ca regizor:
Filme de fictiune:
Ataţia oameni diferiti (2001)
Saşa, Grişa şi Ion (2006)
Cand se stinge lumina (2006)
(Plictis) si inspiratie (2007)
Tache (2008)

Filme documentare:
Noli me tangere (1992)
Unirea. Aspiraţie sau complex comercial (1993)
Murind pentru Madrid (1999)
Legendele Tipovei (1999)
Rasaritul baltilor (1999)
Roata dracului (2000)
Intoarcere la viata (2003)

Niciun comentariu

Un produs Blogger.