Maria Dinulescu


Maria Dinulescu s-a nascut in Ploiesti la data de 2 mai 1981. Si-a inceput studiile la scoala Valenii de munte pe care a si absolvito in anul 1995. Din 1995 pana in 1999, a studiat la colegiul national Nicolae Iorga din Valenii de munte. Din 1999 a inceput sa studieze la la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale - Bucuresti (sectia Actorie Teatru si Film - clasa prof. dr. univ. Sanda Manu -Ion Cojar), pe care a si absolvito in anul 2003. A jucat atat in filme de scurt metraj, lung metraj si a avut chiar si colaborari cu postul de desene animate FOX KIDS, unde a contribuit cu vocea.

Filmografie:
Concertul (2009)
Casanova, identitate feminina (2009)
Dincolo de America (2008) - rolul lui Ingrid
Pescuit sportiv (2008) - rolul Anei
The Dot Man (2008) - rolul lui Mika
Tarziu in noapte (2008)
California Dreamin' (nesfarsit) (2006) - rolul Monicai
Reboot 57 (2006) - KiraReboot 57
Examen (2006)
Vocea inimii (Serial TV) (2006)
Gadje (2005) -
Pacatele Evei (Serial TV) (2005) - a intrepretat-o pe Roxana
Pasiune si destin (2005) - Roscata cea sexy
Milionari de weekend (2004) - rolul lui Miki
Camera ascunsa (2004)
Trafic (2004)
Andreea si tramvaiul (2004)
Poveste la Scara C (2003)
Stejarii verzi (2003)
Forme aberante (2003)
17 minute intarziere (2002)
Dust (2001)
Gaz pe foc (video-clip) (2001)
Bucuresti-Wien ora 8:15 (2000)
Floare alba, floare neagra (video-clip) (2000)
Premii:
2007 – California Dreamin’ – Festivalul de la Cannes, sectiunea Un Certain Regard
Palme D'Or - pentru scurt metraj la Cannes cu Trafic
2003 - Poveste la scara C - Marele premiu la New York University International Student Film Festival USA, marele premiu la BRNO Film Festival Cehia, premiul special al juriului la interfilm BerlinFilm Festival Germania, premiul special al juriului la Art Film Festival Bratistlava Slovacia, cel mai bun scurt -metraj Zagreb Croatia, premiu pentru scenariu la NovoMesto Film Festival Slovenia, cel mai bun film studentesc Costinesti, Cel mai bun film studentesc la Alternative, Targu Mures
2002 - 17 minute intarziere si Poveste la scara C - premiu interpretare CineMaIubit
2002 Dust - Premiul pentru imagine la Locarno si Mentiune Locarno iar in 2003 Mentiunea Juriului la Fano
2002 - 17 minute intarziere -selectionat official la Cannes, premiul pentru imagine, regie, sunet, interpretare feminina si masculina, marele premiu la CineMaIubit
2001 - Bucuresti - Wien selectionat oficial Cannes

Niciun comentariu

Un produs Blogger.